Fokveedag

 

14-03-2018 - FOKVEEDAG PUTTEN IVM VORST VERPLAATST NAAR 24 MAART

Wat betreft de Fokveedag voor komende zaterdag en wat een geweldige dag zou moeten worden heeft de Fokveedagcommissie in overleg met Aeres MBO school Barneveld unaniem besloten om de Fokveedag te verplaatsen naar ZATERDAG 24 MAART.

De weersvoorspellingen van komende zaterdag 4 tot 6 graden vorst en een gevoelstemperatuur van min 17 met daarbij kans op sneeuw leek het een ieder niet verstandig om met de koeien naar de keuring te gaan, we moeten de koeien en kalveren buiten wassen en dat is vragen om problemen met veel afmeldingen en veel minder publiek.

Zoals het nu lijkt zijn de voorspellingen voor de 24e een stuk beter en laten we hopen dat het dan weer een mooie Fokveedag zal worden.

 

Groot aantal opgaven voor Fokveedag op 17 maart 2018

aanvang: 9.15 uur

in Manege "Hippisch Verband Putten"

Inmiddels is de opgavetermijn gesloten en kunnen we de balans opmaken van het aantal opgegeven dieren. We zijn erg blij met het grote aantal veehouders, die weer met veel enthousiasme hun beste dieren willen laten zien. In totaal komen we, inclusief 64 dieren die via studenten Veehouderij van het Aeres in Barneveld zijn opgegeven, op 260 dieren uit. 30 kinderen met kalfjes zullen met elkaar de strijd aan gaan wie zijn/haar kalf het netste getoiletteerd heeft en wie zijn/haar kalf het beste voorbrengt. Daarnaast zijn er door de oudere jeugd 25 pinken opgegeven. Zij kunnen kiezen of ze een toplijn zetten en dan ook meedoen met het onderdeel showmanship. De dieren zonder toplijn nemen deel in een aparte rubriek voorbrengen. Daarnaast hebben we ook weer een rubriek met 7 100.000 kg melkkoeien. Verder zijn er 45 roodbonte koeien (incl. schoolkoeien) en 25 Jersey's opgegeven. Ook zullen diverse bedrijven weer een bedrijfsgroep laten zien, waarvoor zij minimaal 3 dieren moeten hebben. We wensen een ieder succes met de voorbereidingen! 

Voor de niet-IBR vrij gecertificeerde bedrijven: vergeet niet aankomende week uw opgegeven dieren de eerste enting te laten geven door uw dierenarts! De tweede enting dient plaats te vinden in week 9. Bedrijven die deelnemen aan een entprogramma voor IBR en na 17-9-2017 geënt hebben, hoeven niet te enten. We willen dan wel graag een entverklaring van uw dierenarts. Alle dieren van niet-IBR vrije bedrijven dienen wel onderzocht te worden op IBRgE-antistoffen via bloedonderzoek (dit onderzoek moet na 17-1-2018 hebben plaatsgevonden). Voor de bedrijven die moeten enten is dit handig om gelijk met de 1e enting te laten doen. 

Voor de niet BVD-vrij gecertificeerde bedrijven: vergeet niet uw dieren te laten onderzoeken op BVD-virus! Wanneer een dier al onderzocht is hierop in het verleden, blijft dit geldig.

VVB Veluwe IJsselstreek

Nieuws

19-03 De vier routes naar een BVD vrij bedrijf

209