Melkcontrole

Vereninging voor Veehouderijbelangen Veluwe IJsselstreek is een vereniging die voor melkveehouders melkcontrole uitvoert en de gegevens verwerkt op de wijze die elke veehouder individueel wenst. Dit tegen een zo laag mogelijke kostprijs, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. 

Veluwe IJsselstreek heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een stabiele vereniging die zorg draagt voor sterk concurrerende tarieven van de melkcontrole. Tal van veehouders uit geheel Nederland laten hun melkmonsters reeds door ons analyseren.

Na de analyse van de melkmonsters in ons eigen laboratorium, verwerken we vervolgens de gegevens bij CRV of in het FHRS-programma. Hierdoor kunnen wij zorg dragen voor een snelle en correcte verwerking. De melkcontrole-uitslag kan op papier en via internet aangeleverd worden.

Met een duidelijke uitslag waarop alle belangrijke kengetallen zijn vermeld en een praktische celgetaluitslag

Heeft u alleen belangstelling voor gehalte- en/of celgetalonderzoek dan kunnen wij u ook een passende oplossing bieden.

U kunt de monstername door een van onze monsternemers uit laten voeren of kiezen om de monstername zelf uit te voeren als ‘doe-het-zelver’. Wij kunnen voor te gebruiken meetapparatuur zorgen.

In het gehele land zijn D.H.Z.-veehouders die de melkmonsters door Post NL of een koeriersbedrijf naar ons laten sturen.  Ook melkmonsters die genomen zijn door automatische melksystemen (robot) kunnen door ons worden onderzocht en eventueel worden doorgestuurd naar het CRV-programma.

VVB Veluwe IJsselstreek

Nieuws

04-03 Veel animo voor Fokveedag Putten Zaterdag 16 maart hopen we de Fokveedag in Putten weer te houden van 9.00 uur tot ca 15.00 uur. Er is weer een groot aantal dieren opgegeven (270) dus voor de koeienliefhebbers onder ons is er weer...

194