Vetzuren bijeenkomst

11 oktober jl. organiseerden wij een middag over het onderzoeken van vetzuren, wat kan de veehouder doen met de waarden die uit deze onderzoeken voortkomen? Professor David Barbano, van de Cornell Universiteit in New York was persoonlijk aanwezig om uitleg te geven. Deze middag was speciaal voor dierenartsen en voerspecialisten, binnen onze regio. Zodat ook zij konden kennismaken met deze nieuwe onderzoeken en wat er mogelijk is op dit vlak.

Het was een zeer geslaagde middag, die goed is bezocht door de specialisten, dank voor jullie komst en hopelijk tot een volgende keer! Zijn er nog vragen bel gerust naar ons kantoor, wij staan u graag te woord.

 

Heeft u als veehouder vragen over de mogelijkheden van het vetzurenonderzoek, schroom dan niet maar bel naar ons kantoor, voor meer uitleg!

 

We onderscheiden de volgende vetzuren kengetallen:

- Blood NEFA: Slepende melkziekte en eventuele ontstekingen in vroeg stadium meten.

- DeNovo: Het meten van de penswerking op koppel- en individueel niveau.

- Preformed: Meet de vetverbranding van het dier. Aan deze waarde is te zien of de koe het melkvet uit het voer haalt of het mobiliseert uit lichaamsvet.

VVB Veluwe IJsselstreek

Nieuws

04-03 Veel animo voor Fokveedag Putten Zaterdag 16 maart hopen we de Fokveedag in Putten weer te houden van 9.00 uur tot ca 15.00 uur. Er is weer een groot aantal dieren opgegeven (270) dus voor de koeienliefhebbers onder ons is er weer...

214