Uitslag Cowvalley 3 sept 2016

Marie 635 Miss CowValley 2016

uit: Barneveldsekrant | Janita Beukhof

Op zaterdag 3 september vond de tiende editie van koeienkeuring en kalvervoorbrengwedstrijd CowValley plaats. Dit jaar was het evenement onderdeel van de Landdag van PJGU Woudenberg e.o. Om 10 uur trapten de kinderen de dag af door hun eigen kalf aan de jury te laten zien. Aansluitend begon vanaf 11.00 uur de keuring van vaarzen, pinken en oudere koeien. Marie 635, een middenklasse koe van VOF Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg stal de show en ging naar huis met de titel 'Miss CowValley 2016'.

Cowvalley wordt jaarlijks georganiseerd door Fokstudieclub Woudenberg e.o. en PJGU Woudenberg e.o. Dit jaar deden ruim vijftig dieren, verdeeld over negen rubrieken, mee aan de koeienshow. Het dier van Maatschap Van der Wind - Van de Bosch uit Woudenberg werd kampioene in de rubriek Vaarzen. In de rubriek Pinken ging W. van Engelenhoven uit Ede met de kampioene naar huis, terwijl VOF Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg vooraan liep in de rubriek Middenklasse. Tot slot mocht het dier van R.A. van der Wind Holsteins uit Woudenberg zich kampioene noemen in de rubriek Oudere Koeien. In de rubriek Kalveren ging Elise van Ginkel er met de eerste prijs vandoor. Haar kalf, van wie Maatschap Van Ginkel - Iglesias uit Bennekom de eigenaar is, werd in deze rubriek uitgeroepen tot kampioene.

klik hier voor de UITSLAG  De resultaten van onze leden zijn oranje gearceerd, bij deze willen wij hen hartelijk feliciteren met de behaalde restultaten!

VVB Veluwe IJsselstreek

Nieuws

31-01 Op 4 februari houden we een extra ledenvergadering. We hebben per mail onze leden geïnformeerd over deze avond. Mocht u onverhoopt deze mail hebben gemist? Stuurt u dan een mail naar jacoline@vvbveluwe-ijsselstreek.nl met uw naam én...

214