Nieuws

 • Leden stemmen voor aanvraag eigen erkenning van Melkcontrole en Stamboek

  Tijdens de extra ingelaste algemene ledenvergadering op 27 juni in de Pineta in Nunspeet werd het voorstel besproken voor de aanvraag van een erkenning voor ons eigen MPR-programma. Omdat het per 1 november niet meer mogelijk is om alleen voor melkcontrole een erkenning te krijgen, was er ook het voorstel om een erkenning voor een eigen stamboek aan te vragen. Nadat eerst gepoogd is om tot een samenwerkingsverband te komen, is er uiteindelijk voor gekozen om als VVB zelf de erkenning aan te vragen. Nadat voorzitter Jelle Koopmans, directeur Egbert Henniphof en dhr. Wim Wismans (betrokken bij de aanvraag en toelichting reglementen) hun woord hadden gedaan over de invulling van de aanvraag en het mogelijke stamboek en eigen MPR-programma, werd er over gegaan tot het stemmen. Van het totaal aantal stemmen werd er voor ruim 91% een “ja” gegeven voor het doorzetten van de aanvraag. Dit houdt in dat de VVB verder zal gaan met hetgeen wat tot nu toe al opgezet is. Voor alle duidelijkheid: dit alles is nodig als we ons eigen melkcontroleprogramma willen gaan invoeren. Verwerking via CRV of FHRS blijft altijd mogelijk.

    Lees meer
 • Nieuwe wagenpark

  Vandaag is het nieuwe wagenpark in gebruik genomen.

  Wij zijn heel blij met onze nieuwe grotere auto's, met het nieuwe logo erop. Zij vervangen het vijf jaar oude wagenpark dat aan vervanging toe was.

  Ze zijn feestelijk in gebruik genomen vandaag

    Lees meer
 • Margriet tekent 20 jaar koeien!

   

   

   

   

  Margriet Hoogenraad is onlangs door de vereniging getrakteerd op een etentje, omdat ze al maar liefst 20 jaar de mijlpaalkoeien voor ons tekent. Geheel in stijl ontving ze ook een melkbus met inscriptie. Margriet bij deze nogmaals bedankt voor de afgelopen 20 jaar, en op naar de komende jaren!! Wij zien er naar uit!

   

    Lees meer
 • VVB Veluwe-IJsselstreek feliciteert Vof Veldhuizen met 1e plek

  Nadat Wim en Adrie Veldhuizen uit Voorthuizen vorig jaar ook al op de 1e plek stonden, wisten zij afgelopen jaar hun EJR verder op te voeren tot 2791. Naast de 1e plek bij de VVB, haalden zij hiermee ook de 1e plek in Gelderland en een 5e plek van heel Nederland.
  Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

   

    Lees meer
 • Bedrijfsgemiddelden 2017

   

  Vof Veldhuizen uit Voorthuizen prolongeert 1e plek bij de VVB Veluwe-IJsselstreek

  Gisteren vielen overal de jaarstatistieken weer in de brievenbus; de resultaten van het jaar 2016-2017. Een jaar waarin elke veehouder te maken had met de gevolgen van het fosfaatreductieplan, waardoor verschillende cijfers/resultaten beïnvloed zijn. Over de gehele vereniging werd er het volgende rollend jaargemiddelde behaald: 975 bedrijven met een gemiddelde leeftijd van hun dieren van 4.07, 8.535 kg melk en 4,37% vet en 3,57% eiwit. Dit resulteert in 373 kg vet en 304 kg eiwit en een gemiddelde EJR van 1944. Dit is een stijging van 10 punten ten opzichte van vorig jaar. Landelijk gezien zit het gemiddelde EJR op 1983. 

   

  Klik hier voor de Top 100 van onze Vereninging

   

  Vof Veldhuizen weer nummer 1

  Vof W.G. + A.H. Veldhuizen uit Voorthuizen behaalde dit jaar opnieuw de eerste plek bij de VVB. Ten opzichte van vorig jaar steeg hun EJR van 2706 naar 2791. Met deze geweldige prestatie zijn zij ook 1e van Gelderland en 5e van Nederland. 59 koeien die gemolken worden met een robot behaalden met een gem. leeftijd van 4.06 een productie van 12.795 kg melk, 4,15% vet en 3,42% eiwit. De gemiddelde BSK komt hiermee op 59,2. 

  De tweede plek werd behaald door Mts Hengel-Klessens uit Almere. Met 144 koeien (2x daags melken) haalden zij een productie van 11.415 kg melk, 4,42% vet en 3,60% eiwit. Dit betekent een EJR van 2627.

  Met een minimaal verschil van 1 punt EJR, wist Vof J en JR Krooneman uit Nunspeet de derde plek te halen. 128 koeien haalden een productie van 11.789 kg melk met 4,20% vet en 3,52% eiwit. Er wordt hier ook gemolken met een robot. 

  Roodbontbedrijven top 3

  Vof Hofmeijer uit Wijhe staat op de eerst plek bij de Roodbont bedrijven, met 29 koeien van gemiddeld 4.01 jaar oud, behaalde dit bedrijf een productie van 10.092 kg melk per koe met 4,62% vet en 3,92% eiwit.

  De tweede plek in de Roodbont top 3 is voor AC Pluim uit Harskamp, met 19 koeien die een gemiddelde productie behaalden van 10.444 per koe, met een vetgehalte van 4,45% en een eiwitgehalte van 3,68%.

  Op plek 3 bij Roodbont staat dit jaar MHM Kinds uit Rutten, de 92 met de robot gemolken koeien, behaalden een gemiddelde van 10.276 kg melk per koe, met 4,47% vet en 3,60%.

  Hoogste EJR koe: Poppe Fienchen 580

  De hoogste EJR koe komt van melkveebedrijf Poppe-Herfte uit Zwolle. De bekende fokkoe Poppe Fienchen 580 (vader: Stol Joc) gaf in 547 dagen, 28.473 kg melk met 3,87% vet en 3,48% eiwit. Dit komt neer op een EJR van 3685. Dit weet zij ook nog eens te combineren met een prima exterieur. Ze is ingeschreven met 88 punten. Verschillende stieren uit haar zijn ingezet bij de K.I.

  Hoogste levensproductie

  De hoogste levensproductie-koe komt van JCN Dekker uit Zeewolde. Leerdam 23 (vader: Starleader) heeft 157.125 kg melk gegeven. Bij de gemiddelde productie bij afvoer (minimaal 2 dieren) staat CTB Soede uit Nieuwveen op plek 1. Met 5 koeien werd in  gemiddeld 2210 dagen  een productie van 62.500 kg melk gerealiseerd. 

  Exterieurgemiddelden

  Bij de gemiddelden op het gebied van exterieur haalde Mts v.d. Gun van Deelen een knappe prestatie. Met 19 zwartbonte dieren werd AV 84,7 gescoord, en met twee rode vaarzen werd daarnaast een gemiddelde van 86,5 op AV behaald.

  Bij de gemiddelden roodbont (minimaal 3 dieren) haalde fam. van 't Hof met 3 dieren de hoogste score met 85,3 punten gemiddeld. 
   

  Klik hier voor de Top 100 van onze Vereninging

    Lees meer
 • 12,5 jaar VVB Veluwe IJsselstreek!

  23 juni 2017

   

  Iedereen hartelijk dank voor de felicitaties en het meevieren van ons 12,5 jarig bestaan in Nunspeet!

  Wat een geweldige dag voor ons als Veluwe IJsselstreek.

  Ook de komende jaren staan wij als vereniging weer klaar voor onze leden!

  Het was een gezellige dag met jullie allemaal!

  hieronder nog enkele foto's

  voor meer foto's klik hier

  voor nog meer beeldmateriaal zie onze facebooksite

   

  voor nog meer beeldmateriaal zie onze facebooksite

    Lees meer
 • Ruim 200 aanmeldingen voor de Fokveedag in Putten

  Fokveedag Putten 

  18 maart 2017

  aanvang: 9.15 uur

  in Manege "Hippisch Verband Putten"

   

  De organisatie van de Fokveedag meldt dat er veel dieren zijn opgegeven voor de keuring!

  44 studenten Veehouderij van het Groenhorst College uit Barneveld nemen een dier mee van het thuisfront/stagebedrijf of een ander uitgezocht bedrijf mee.

  Totaal zijn er 40 roodbonte koeien aangemeld (mede via school) en 19 Jersey's van 4 bedrijven.

  Daarnaast zijn er 6 100-tonners opgegeven en 17 pinken waarvan een gedeelte mee zal doen aan de showmanshipcompetitie. De jongste jeugd gaat de strijd aan met 27 kalveren en ook zullen er weer diverse bedrijfsgroepen zijn, waaronder ook enkele Jerseygroepen!

  We wensen alle deelnemers succes met de voorbereidingen en hopen op een mooie dag!

    Lees meer
 • Uitslag Cowvalley 3 sept 2016

  Marie 635 Miss CowValley 2016

  uit: Barneveldsekrant | Janita Beukhof

  Op zaterdag 3 september vond de tiende editie van koeienkeuring en kalvervoorbrengwedstrijd CowValley plaats. Dit jaar was het evenement onderdeel van de Landdag van PJGU Woudenberg e.o. Om 10 uur trapten de kinderen de dag af door hun eigen kalf aan de jury te laten zien. Aansluitend begon vanaf 11.00 uur de keuring van vaarzen, pinken en oudere koeien. Marie 635, een middenklasse koe van VOF Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg stal de show en ging naar huis met de titel 'Miss CowValley 2016'.

    Lees meer
VVB Veluwe IJsselstreek

Nieuws

05-07 Tijdens de extra ingelaste algemene ledenvergadering op 27 juni in de Pineta in Nunspeet werd het voorstel besproken voor de aanvraag van een erkenning voor ons eigen MPR-programma. Omdat het per 1 november niet meer mogelijk is om alleen voor...

214